Törökország - Vallás és hagyományok

(Oldalak) > > > Vallás és hagyományok

A török tradíciók egyoldalúan csak az ottani vallás – az iszlám - hatása alatt vannak. Minden, amire egy igazi moszlimnak szüksége van, megvan írva a Koránban, Mohamed próféta által létrehozott könyvben, aki az összes moszlim számára  nagy példakép. A világ iszlamizációja a világról alkotott iszlám kép nagy részét képezi. A moszlimok igyekeznek vallásukat az egész földgömbön terjeszteni, mert hisznek benne, hogy amíg az összes ember nem tér át a vallásukra, addig nem jöhet el a világbéke. Ebből ered az ún. szent háború és a terrorizmus.

Az igaz muszlim soha nem fogja megkóstolni a disznóhúst és a hűtött sört, mivel vallása megtiltja a disznóhús és az alkohol fogyasztását.
Az iszlámban élő nőknek a többi európai nővel szemben nincs irigylésreméltó helyzete. A háttérben élnek, mindig a férjük mögött meghúzódva. Ha esetleg találkozik is valamikor egy asszonnyal az utcán, akkor általában a fejétől egész a lábáig el van takarva. A nőknek az iszlám jog szabályozza a sálhordást és a vallási parancsolás tiszta jele.

A moszlimok számára a házasság kötelező. A nem muszlim nem házasodhat össze muszlim nővel, muszlim férfinak azonban joga van nem muszlim nőt elvenni feleségül. Neki azonban át kell térnie az iszlámra. A gyerekeik pedig automatikusan muszlimoknak vannak véve és a társadalomban sokkal nagyobb értéke van egy fiúnak. A hagyományok közé tartozik a fiúk körülmetélése 6-tól 12 éves korig, ami egy nagyon jelentős szertartásnak van véve. Az esküvők is nagy események, nem kivétel a több száz meghívott vendég és a néhánynapos lagzi.

Egy muszlim nem tagadhatja meg vallását. Ilyen esetben az iszlám szerint létezik a halálbüntetés joga.

ÁLLAMI ÜNNEPEK

 Január 1.  Új Esztendő
Január 10 – 11. Kurban Bayrami (áldozat ünnepe)
Április 23.  A Függetlenség és a Gyerekek Napja
Május 19. Sport és az Ifjúság Napja
Augusztus 30. Győzelem Napja
Október 23.-24.  Ramazan Bayrami (Ramadán vége)
Október 29.  Köztársaság Napja

 

 

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 Vadászat a vadonban
14.03.2011 A török kaligráfia
25.10.2010 Török himnusz

Utoljára a fórumban...

30.01.2012 uDEFTkrSsJjqbyOb
30.01.2012 Árak Törökországban
28.01.2012 Ételek Törökországban
17.03.2011 Barcs

Utolsó fényképek...

Efezosz
Perge II
Perge I
Pamukkale
Római színház