Törökország - Side

(Oldalak) > > > Side

Ez a tengerpart melletti üdülőhely körülbelül 50 kilométerre keletre fekszik Antalyától és azon gazdag történelmű városok közé tartozik, amelyet itt minden egyes lépésnél érezni. Keletkezése pontosan nem ismert, de ismeretes, hogy i.e. a 7. század környékén rabszolgapiac létezett már itt. A városka nevét a gránátalma után kapta, amelyet itt nagy mennyiségben termesztenek, úgyszintén, ahogy a narancsot, citromot, grépfrútot vagy a gyapotot.

Az ókor idejéből maradt meg egész Anatólia legnagyobb amfiteátruma, amely 20 ezer nézőt volt képes befogadni. A színpadból sajnos csak romok maradtal, mert a fejlődés idszakéban mint építőkövek szolgáltak. A 60 soros nézőtér azonban teljes egészében fennmaradt az utókorra.

Rögtön egy másik amfiteátrumot is találhatunk a nem messzi Aspendosban, ahol minden nyáron az Anatóliai színházi fesztivál zajlik. További helyi emlékek közé tartozik az csatornahíd is, amelyik a régi időkben vizet hozott a távolabbi forrásokból és maradványait itt lehet megnézni. Nem lehet nem észrevenni az impozáns várfalakat, amik a városba látogatót köszöntik, a bejáratnál két toronnyal. A szobrok, amelyek régebben a tornyoknál álltak, a valamikori római fürdő épületében vannak elhelyezve, ahol még több antik remekmű bújik meg. 

A kellemes szabadság eltöltéshez itt megtalál mindent, amire szüksége van. A hosszú homokos, fürdésre csábító tengerpatot, a kellemes panziókat és szállodákat a szép elszállásoláshoz, szintén ókori utcácskákat ajándéküzletekkel vagy kévázókat hűsölésre.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 Vadászat a vadonban
14.03.2011 A török kaligráfia
25.10.2010 Török himnusz

Utoljára a fórumban...

30.01.2012 uDEFTkrSsJjqbyOb
30.01.2012 Árak Törökországban
28.01.2012 Ételek Törökországban
17.03.2011 Barcs

Utolsó fényképek...

Efezosz
Perge II
Perge I
Pamukkale
Római színház