Törökország - Fethyia

(Oldalak) > > > Fethyia

Ezt a mesebeli helyet az Égei és a Földközi – tenger között, Antalya várostól nyugatra találja. Egy nyugodtabb, hatvanezres város, rengeteg érintetlen természettel, píniaerdőkkel és a Taurusz hegység csúcsaival körbevéve. Ideális hely a sport szerelmeseinek pihenésére, mert a kellemes szellő nemcsak a vízi sportoknak kedvez, hanem a paraglidingnak is. A környező természet zöld nyitott ölelését kínálja és nem csalódhatnak a turisztika kedvelői sem.

Fethyia történelme és városa

A város eredeti neve Telmesszosz. Valamikor ez egy halászvároska volt, amit a kikötő is bizonyít, hisz a mai  napig a régi idők légkörét jutattja eszünkbe, amikor a várost a Lük törzs tagjai lakták és az akkori civilizáció egyik legnagyobb központja volt. Ezt bizonyítja sok emlék is, amelyeket mindenhol szerteszét látni. A régi idők legvarázslatosabb bizonylatai talán a város felett a sziklafalba kivájt sírhelyek, amelyek közül a legöregebb i. e. az 5. századból származik.

A város két részre oszlik – Fethiyára és Calliszra. Fethiya főleg a helyi lakosok menedéke, itt van a kikötő is, amelyből a kiránduló hajók indulnak és itt található az üzletek többsége is.

Callisz inkább egy idegenforgalmi – üdülőhely, ahol minden gond nélkül elszállásolhatja magát a szállodák bármelyik kategóriájában. Callisz fősétánya az éjszakai élet, szórakozás és vásárlások központja, közben pedig hűségesen követi irányát kígyószerűen a homokos hosszú part.

Ha ki szeretne menni a 16 kilométerre lévő Ölü deniz strandra, biztos, hogy ne felejtse el magával vinni a fényképezőgépét. Ugyanis ilyen gyönyörű tengerszínt még egyet a világon soha nem láthat.

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 Vadászat a vadonban
14.03.2011 A török kaligráfia
25.10.2010 Török himnusz

Utoljára a fórumban...

30.01.2012 uDEFTkrSsJjqbyOb
30.01.2012 Árak Törökországban
28.01.2012 Ételek Törökországban
17.03.2011 Barcs

Utolsó fényképek...

Efezosz
Perge II
Perge I
Pamukkale
Római színház