Törökország - Alanya

(Oldalak) > > > Alanya

Alanya

Ez a gazdag életű közkedvelt üdülőhely a Török Riviéra keleti részén fekszik, 130 kilométerre Antalya repülőterétől, ahonnan az út körülbelül 2 órát vesz igénybe. A város, amely elsősroban mint kalóz erődítmény vált híressé, i.e. a 3. században jött létre és körülbelül 40 ezer lakos él itt. Hat kilométeres hosszúságban húzódik a part mentén, gyönyörű strandjai, a banánültetvények és a mindenhol felfedezhető tengerparti panoráma elmítja minden ide látogatót.

Egy sor kedvelt szálloda áll rendelkezésre minden turista számára, még a legigényesebbek is megtalálják itt a magukét. A kanyargós városutcák tele vannak üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel, amelyek finom illatai már messziről csalogatnak.  Valójában a legkeletibb idegenforgalmi célállomásról van szó, a kíváncsi turista keletebbre egy modenr hotelhálózat és alap nélküli Törökországot fedezhet fel, valakinek valószínűleg itt kezdődik csak az igazi kaland.

Emlékhelyek Alanyában

A város domináns helye a hosszú várfalakkal rendelkező erődítmény, amelyet a 13. században emeltek fel és máig lakott. A várfalak része  szintén a Kyzylkula – a nyolcsarkú Piros Torony, ami régebben a kikötő védelmét szolgálta a várfalak alatt, manapság a fegyver múzeum található benne. A torony majdnem mindegyik alanyai ajándéktárgyon és képeslapon fel – felbukkan. A fő idegenforgalmi utakon kívül látni a helyi szegény emberek életét. Mivel itt tenyésztik a selyemhernyót, így látható az egész selyemkészítés folyamata egész a kész termékig, amelyeket akár meg is lehet vásárolni.

Az erődítmény teteje, amelyre egy minibusszal lehet feljutni, egy felejthetetlen kilátást engedélyez a tengerre és a világhíres turista – csalogató Kleopátra tengerpartjára. A legenda szerint itt töltöttek egy együtt egy kis időt Kleopátra Marcus Antóniusszal, aki ezen területet szerelemből Kleopátrának ajándékozta és állítólag a Nílus deltájából hozatott ide homokot, hogy annyira ne hiányozzon országa szíve választottjának. A tengerparthoz tartozik rengeteg magas minőségű szálloda, amik közelében forgalmas nappali és éjszakai élet zajlik.
Érdemes meglátogatni a vár alatt elhelyezett Pamlatas barlangot is, amelyet a reszpirációs betegségek gyógyítására használnak.

A kikötőből búvárkodással és fürdéssel egybekötött kirándulásokra lehet indulni a félsziget körül.

Pihenés

A pihenés céljából pedig elég meglátogatni a sok török fürdő valamelyikét, amelyeket Alanyában a szállodákban vagy Konakli elővárosában találni meg. Egy igazán felejthetetlen élményről van szó, amely az öszes érzekét megérinti.
A helyi emlékek minőségét bizonyítja az is, hogy Alanyának nagy esélye van várával és központjával rákerülni az UNESCO listájára.

 

Legutóbbi érdekességek...

27.10.2011 Vadászat a vadonban
14.03.2011 A török kaligráfia
25.10.2010 Török himnusz

Utoljára a fórumban...

30.01.2012 uDEFTkrSsJjqbyOb
30.01.2012 Árak Törökországban
28.01.2012 Ételek Törökországban
17.03.2011 Barcs

Utolsó fényképek...

Efezosz
Perge II
Perge I
Pamukkale
Római színház